Friends

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚAY DARENS?

Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε ο Kay σε υπολογιστή ήταν το  "Larry: In The Land Of The Lounge Lizards". Την ίδια εποχή,  σε ηλικία 9 ετών, πέφτει στα χέρια του το "The Secret Of  Monkey Island" και κάπου εκεί η επίδραση είναι τόσο μεγάλη που από απλό "φύτουλα" μετατρέπεται σε videogaming freak!  Κάπου εδώ η πραγματική ζωή του Kay τελείωσε.

Τέσσερα περίπου χρόνια από την ανακάλυψη του Guybrush  ανακαλύπτει την κλίση του στη μουσική και αρχίζει να...  γέρνει (εδώ θα κάνω παύση για να γελάσετε).

ΠΑΥΣΗ

Μαζί με το Rory και το Φάντασμα, λοιπόν, δημιουργούν τη  μπάντα με τη χαμηλότερη διάρκεια ζωής στην ιστορία: τους  "Gentle Weep". 41 ώρες μετά την ίδρυσή της μπάντας, το Φάντασμα αποχωρεί με την ιστορική φράση "Εγώ ΦΕΥΓΩ!" και η  μπάντα διαλύεται. Το Φάντασμα ξεκινάει solo καρριέρα ως Geok αποσπώντας επικές κριτικές από το Metal Hammer ("Ότι  χειρότερο έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια", Χάκος -  Ελληνική Underground Σκηνή) ενώ ο Kay με το Rory  ανακαλύπτουν κοινούς μουσικούς δρόμους που τους οδηγούν στη  δημιουργία των "Rolling Underground"!

Κάπου εκεί τα πράγματα αποκτούν...πολύ νόημα (Χάρυ Κλύν  style), αφού παρουσιάζουν τα κομμάτια τους "Έλα Να Σου  Δείξω Τη Ζωή Μου" και "Δρόμοι" σε 2 μοναδικές εμφανίσεις  στο πασίγνωστο KALAMOSWAVE - ΑΜΦΙΑΡΕΙΑ. Στην ίδια συναυλία  ως Headliner εμφανίζεται ένας ασήμαντος καλλιτέχνης -  νομίζω ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ λεγότανε (προφανώς τρελό βύσμα για να  μην βάλουν εμάς τελευταίους) μαζί με μια τύπισσα την ΠΕΤΑ  (ο Kay αλλιώς το άκουγε βέβαια αυτό επηρεασμένος από τον  Larry).

Η εμφάνισή τους κόβει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ εισητήρια σπάζοντας τα  ταμεία - χωρίς μάλιστα χρήση μολότωφ ή σιδερολοστού. 

Ενδεικτικά, με τα κέρδη ο Kay αγοράζει παγωτό - για πρώτη  φορά με δικά του χρήματα - ενώ ο Rory καταφέρνει να  αντικαταστησει τη σπασμένη χορδή στην κιθάρα του. Δυστυχώς  λίγο καιρό μετά η συγκεκριμένη χορδή ξανασπάει επάνω στην  πρόβα του "Σε Περασμένες Εποχές Με Ζητούσες" και η μπάντα  περνάει δύσκολες στιγμές αφού έχει χαλάσει όλα τα προηγούμε  χρήματα από το αποθεωτικό live, στο παγωτό και τη  χορδή.Τότε ακριβώς καταλαβαίνουν ότι χρειάζονται MANAGER να  τους κλείνει gigs και να διαχειρίζεται τα οικονομικά τους. 

Είναι εκείνη ακριβώς η περίοδος που o Kay γνωρίζει τη  μανατζέρ τους στο IRC και σε σύντομο χρονικό διάστημα  δημιουργούν το πρώτο τους ΑΛΜΠΟΥΜ με 5 εκπληκτικά τραγούδια  στην ΟΠΕΡΑ των Πατησίων (συμπεριλαμβανομένων μερικών παλιών  τους επιτυχιών όπως το "Ελα Να Σου Δείξω Τη Ζωή Μου") και  με συμμετοχή μάλιστα του γιατρού στο "ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ" - Κ.  ΔΡΑΚΟΥ - ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι προσέφερε  ιδιαίτερα φροντιστήρια "εξοικοινόμησης κέρδους από  άσχετους" στη manager μας στο ασήμαντο κόστος των 3.000  ευρώ. 

Η επιτυχία διαδέχεται η μία την άλλη και κάπου εκεί  παρεμβάλλεται και ένα παντελώς ασήμαντο γεγονός που τους  κλείνει η MANAGER τους - μια εμφανισούλα 1 ώρας στο  Πολεμικό Μουσείο μπροστά σε κάτι άγνωστους, όπως ο Κ.  Γεωργανάς, η Αρτάνη, ο Γ. Μπαμπινιώτης, ο Η. Μαρματσούρης  και ένας τύπος που ανακάλυψε λένε ένα σκελετό και έγινε  διάσημος, κάποιος Πουλιανός...Δεν ξέρω καν γιατί το αναφέρω  σε αυτό το σημείο αλλά okay - κουβέντα να γίνεται...

Παράλληλα, ένα ειδύλιο δημιουργείται μεταξύ Guybrush και Elaine (συγγνώμη Kay και Manager) που δυστυχώς έχει άδοξο  τέλος λόγω διαφορών που υπερβαίνουν το σκοπό του παρόντος.  Κάπου εκεί στο τέλος της σχέσης τους τελειώνει και η μπάντα  καθώς ο Rory μετά την "παγκόσμια περιοδεία τους" και ένα  βράδυ στη φυλακή (όπου τον πήγαν για να εξακριβώσουν αν  ήταν όντως ο Πάσσαρης), αποφασίζει να σταματήσει να  ασχολείται με τη μουσική και πιάνει τις μπύρες.

O Kay δεν το βάζει κάτω και βροντοφωνάζει "Το όνομά μου  είναι Kay Darens και θέλω να γίνω τραγουδιστής!" 

Σκέφεται ότι αφού τα κατάφερε ο Guybrush να γίνει πειρατής,  ή ο Larry να ρίξει όλα αυτά τα απίστευτά γκομενάκια - τότε  μπορεί και αυτός να καταφέρει το απίστευτο. ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  ΦΩΝΗ!....εεμ συγγνώμη λάθος! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ROCKSTAR!!!

Τότε είναί που γνωρίζει τον Cozy Roy, μουσικό παραγωγό και  μέντορα του στην επιτυχία του στις γυναίκες και αποφασίζουν  να συνεργαστούν σε ΑΚΡΩΣ επαγγελματική βάση! Είναι σε  εκείνη ακριβώς τη φάση που παίρνουν τα μπαράκια σβάρνα με  σκοπό να συσφίξουν τις σχέσεις τους με το γυναικείο  πληθυσμό (καθαρά για λόγους δημιουργίας fan base και  έμπνευσης εννοείται). Μέσα από την περιπέτεια και ένα  "Χαρούμενο Σύννεφο" που έρχεται στη ζωή του Kay, γράφεται  το "Φώναξε Μου Μείνε", το "Σέξυ", το "Get All Women Naked"  και άλλα ασήμαντα κομματάκια που θα πρέπει να αγοράσετε το  cd για να ακούσετε.

Η πρώτη επαφή με την CONY BMG γίνεται! Κάνουν το λάθος όμως  να αποστείλλουν ένα πολύ κακοφτιαγμένο demo (αν θέσουμε ως  κακοφτιαγμένο ένα cd του Ρουβά σε συσκευασία, με δυνατή  παραγωγή και comic 10σέλιδο booklet) και καταλήγει στον  κάλαθο των αχρήστων - αφού το λεγόμενο σύστημα αξιολόγησης  καλλιτεχνών λειτουργεί με απόλυτη σοβαρότητα, όπως αρμόζει  σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία.

Ενδεικτικά, η παραγωγός κα Σούλα Μπούλα, η οποία προφανώς  για λόγους διατήρησης της ανωνυμίας της τους λέει ότι είναι  καθαρίστρια στην εταιρεία, τους παίρνει τηλέφωνο λέγοντας  τους ότι έχει εντυπωσιαστεί από τα τραγούδια τους και αυτή  και ο 80χρονος πατέρας της (προφανώς δεν ήθελε να το πει  αλλα εννοούσε τον κ.κ. ιδιοκτήτη της CONY BMG) και τους  εξηγεί τον ακριβή τρόπο λειτουργίας του σύστηματος διανομής  και αξιολόγησης στις μεγάλες εταιρείες. Για καλή τύχη των  φίλων μας, η ίδια άτυχη στιγμή επαναλαμβάνεται και στις  υπόλοιπες εταιρείες αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο δεν  κλείνουν δισκο με καμία. Κάπου εκεί ο Kay καταλαβαίνοντας  ότι θα πρέπει να περάσει τις 3 δοκιμασίες που έθεσαν και οι  3 μεγαλοπειρατές στον Guybrush και ότι δεν θα είναι ΤΟΣΟ  εύκολο να γίνει ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. Αποφασίζει, λοιπόν, να  ασχοληθεί με επανεκτελέσεις μαθαίνοντας καλύτερες ατάκες  προκειμένου να αντιμετωπίσει τη swordmaster του Melee  Island, CONY BMG!

Παίζει σε σωρεία από πασίγνωστες μπάντες που δε θέλει να  αναφέρει γιατί δεν είναι ψώνιο ενώ κάνει και μερικές  μεμονωμένες εμφανίσεις σε λιγότερο γνωστούς όπως τους JOKER  (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=259483194), τους POZER  (http://www.pozer.gr/) και ότι άλλο βρήκε σε -ER. 

Μέσα στο 2006, δοκιμάζει την τύχη του σε όλα τα είδη - όπως  ο Larry με τις γυναίκες.  Jazz, Pop, Rock, Rap, Rnb,  Δημοτικό, Λαικό... Βοηθάει συνθέτες να αναδείξουν τα  κομμάτια τους ως session τραγουδιστής και σε μια ένδειξη  αβρότητας και με το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι λαμβάνει  μέρος σε διάφορους μικρούς για την προσωπικότητά του  διαγωνισμούς. Ανάμεσά τους: POP & ROCK CONTEST FESTIVAL  2006 - οπου αποφασίζει να αφήσει χώρο στον ημιτελικό για να  κερδίσει κάποιος λιγότερο ικανός, HIP HOP JAMMING BY MILKO:  όπου ως 3ος με το κομμάτι "ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ" πάλι δείχνει την  ευγενή άμιλλά που τον χαρακτηρίζει, RANDY HALL FESTIVAL FOR  NEW TALENTS (MELBOURNE-AUSTRALIA), όπου βγαίνει 2ος με το  κομμάτι του Get All Women Naked σε μια ασήμαντη εμφάνιση  εμπρός σε 10.000 άτομα στη Μελβούρνη, INTERNATIONAL  SONGWRITING COMPETITION 2006, όπου ένας άγνωστος τύπος που  τον λένε Frank Black του λέει ότι το τραγούδι του είναι ένα  από τα καλύτερα που έχει ακούσει, ενώ ένας άλλος που  τραγουδάει σε ένα συγκρότημα με χαζό όνομα τους "ΘΕΡΑΠΕΙΑ"  - αγγληστί "CURE", του λέει ότι το κομμάτι του "Get All  Women Naked" είναι τόσο απλό που έχει νόημα και του θυμίζει  τα δικά του (ψώνιο μάλλον ο τύπος)

Παράλληλα δίνει μικρές  αλλά πολύ ουσιαστικές εμφανίσεις στην τηλεόραση όπως θα  έκανε κάθε γνήσιος στάρ και εμφανίζεται στις auditions του  Dreamshow, του Fame Story καθώς και στο πρωτοχρονιάτικο  Talent Show του, με σκοπό να δείξει το δρόμο στα νεότερα  ταλέντα ότι στη μουσική τίποτα δεν είναι ντροπή (αρκεί να  μπείς στο κύκλωμα...)!

Κάπου εκεί στις αρχές του 2007 μπλέκει με τον Αρμόδιο,  γνωστό για τις ιδιαίτερες φυτείες και την γνωστή παραγωγή  "κίτρινου", και δημιουργούν μαζί με τον Siou και τον Woole  Boole, τους ALMOST TILT! - την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ funk/rock'n'roll  μπάντα, την οποία ο Kay δηλώνει ως punk/rock όταν κλείνουν  gigs στα μαγαζιά. (ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ  ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ PUNK ΜΕ ΤΗ FUNK! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΙΔΗ!)

Ανάμεσα στις αποτυχημένες τους εμφανίσεις που είναι απορίας άξιο γιατί γέμιζαν κάθε μαγαζί που έπαιζαν, o Kay λαμβάνει  μέρος σε μια audition για ένα εντελώς ασήμαντο  πολύπολιτισμικό γεγονός το οποίο περιορίζεται μόνο στα  πλαίσια της Ευρώπης, το RootsNRoutes  (http:/www.rootsnroutes.gr) και όπως ήταν φυσικό επιλέγεται  να εκπροσωπήσει τη χώρα στο πανευρωπαικό event στην  Ολλανδία μαζί με τρία ασήμαντα ταλέντα, την Cathy Idra  (FROGGY BLUE, AKRWS APORRITON, X-FACTOR/THE CROWNS), τον MC  YINKA (ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ κ.α.) και τον Carino Guinaban  Jr. 

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο καθώς το κομμάτι του  "The Funky Brother" όσο και αν προσπάθησε o Kay (στα  πλαίσια της ευγενούς άμιλλας που τον χαρακτήριζε) να μην το  αφήσει να κερδίσεις τις εντυπώσεις - τις κέρδισε. Είναι  χαρακτηριστικό ότι ο Trugoy των DE LA SOUL (κάτι τύποι που  έχουνε πάρει GRAMMY - προφανώς βύσματα) δηλώνει μετά την  εμφάνιση των Fungle Brothers (της μπάντας του Kay στην  Ολλανδία), ότι "η Ελλλάδα έχει τελικά να δείξει κάτι  περισσότερο από διακοπές!". 

Προφανώς και ο Kay δε δίνει  σημασία στα λόγια κάποιου τόσο ασήμαντου αλλά ίσως κάποιοι  το κρίνουν άξιο αναφοράς. Επιστρέφοντας στη χώρα ο Kay  θέλει να αναπαυθεί στις δάφνες που με ζόρι του έδωσαν -  αλλά αποφασίζει να συνεχίσει τα live και το έργο του με  τους ALMOST TILT! Οι δρόμοι τους χωρίζουν στο τέλος του  2007 καθώς αποφασίζει να σταματήσει λίγο τις εμφανίσεις και  να γίνει σεναριογράφος. Σε εκείνη τη φάση, λοιπόν,  γεννιέται το ROCKSTAR WANNABE, μια άκομα αγέννητη  τηλεοπτική σειρά η οποία πρόκειται να προβληθεί σε ένα  μηδαμινής σημασίας "Μουσικό Κανάλι" την επόμενη χρονιά. 

Στα πλαίσια της σειράς δημιουργεί τους No-Izy ToyzΗ μπάντα πραγματοποιεί τέσσερις εμφανίσεις  που περιλαμβάνουν και κάτι ακόλαστα πράγματα (όπως  striptease) το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο αποδοκιμάζεται  από τον κόσμο και θαυμάζουν οι μαγαζάτορες. 

Κατόπιν  διαφωνιών η μπάντα διαλύεται και η σειρά αναβάλλεται  επ'αόριστον. Για την ιστορία, oι τρείς της μπάντας δηλώνουν  ότι θέλουν να κάνουν τη μουσική του 2018 και βρίζουν τον  Kay με το χειρότερο τρόπο λέγοντάς του ότι μοιάζει με τον  Axl Rose και τον Bon Jovi. Ο Kay γούσταρει να κάνει μέχρι  του 2012 (καθότι γνωρίζει ότι μετά τις 23/12/2012 έρχεται  το τέλος του κόσμου - σχετικό blog:  http://telosepoxis.blogspot.com) και αυτό δεν αφήνει κανένα  περιθώριο συνεννόησης. 

Έχοντας περάσει από όλες τις φάσεις γένεσης ενός Rockstar  (μεγάλες δόσεις πορτοκαλάδας Φάντα, περιήγηση στο youporn  για ατελείωτες ώρες και ακροάσεις Κατέλη για άλλες τόσες),  ο Kay αποφασίζει στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2008 να σώσει τη  μουσική βιομηχανία και τους καλλιτέχνες από την κρίση την  οποία διέρχεται κυκλοφορόντας το δίσκο του "ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ"  με την μπάντα του τους SchoolDrivers.  Προ αυτού δέχεται άλλη μια μικρή επιτυχιούλα, καθώς το κομμάτι του "Gotta Give" μπαίνει στο TOP-10 του Coca Cola Music Soundwave 2008.

Για αυτό το σκοπό μετά από ολιγόλεπτες audition και  ακολουθώντας τη λογική του βύσματος - φτιάχνει τους  SchoolDrivers με τον Άγγελο Τάνη  (http://www.myspace.com/aggelostanis) στα Drums, το Johnny  Morris (http://www.myspace.com/johnnymorris84) στην κιθάρα  και τον Γιώργο Πολίτη (http://www.myspace.com/geobass21)  στο μπάσσο. Αποφασίζει να πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις του  δίσκου στο στούντιο του Cozy Roy  (http://www.myspace.com/studiocore64), ενώ σκέφτεται να  τιμήσει και το SIERRA με την παρουσία του για την  ηχογράφηση των Drums... Επικοινωνεί δε με τον φίλo του Leon  Zervo (Mastering Engineer σε κάτι άγνωστους που τους λένε  Aerosmith, ένα ωραίο γκομενάκι την Avril Lavigne και έναν  τύπο που μου θυμίζει Μπαντάνα το όνομά του...), για το  mastering του δίσκου στη Ν.Υόρκη, ενώ ο Alex Chryssides  αναλαμβάνει την έκδοση του δίσκου μέσα από την  RecordsOnTop.

Ο δίσκος αναμένεται να παρουσιαστεί live θέτοντας και πάλι  τα standards ψηλά - αυτό το ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2009 στο GHOST BAR,  με συμμετοχές από τον MC YINKA, την Cathy Idra, τον Γιάννη  Χατζόπουλο, τον Άρη Καλογερόπουλο και πολλούς άλλους.

P.S. O Kay δηλώνει ότι το 3ο πρόσωπο χρησιμοποιείται καθόλο  το κείμενο προκειμένου να μη νιώθει άβολα ο αναγνώστης  διαβάζοντας όλες τις επιτυχίες του ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΥΤΟΥ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.

Golly gee - A three headed monkey!

Kay Darens:)

0 comments: